Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

KOMPARACE PROFESNÍ ORIENTACE ŽÁKŮ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM VE MĚSTECH OSTRAVA (ČR) A WODZISŁAW ŚLĄSKI (PL)

PhDr. Ivan Jařabáč, Ph.D.
112 stran
Formát:176x250
Jazyk:česky
Vazba:brožovaná
ISBN:9788072254217
Vydavatel:MONTANEX, a.s.
Odešleme:ihned
Cena s DPH 0%:210,-

    Odborná publikace s názvem „Komparace profesní orientace žáků s mentálním postižením“ se zabývá problematikou „kariérového poradenství“ u žáků s lehkým mentálním postižením na základních a středních školách v České republice a v Polsku. Práce je v mnoha ohledech důležitým počinem na poli speciální pedagogiky a srovnávací pedagogiky, protože zkoumá úroveň profesní přípravy a profesního uplatnění žáků s LMP na pozadí dvou rozdílných školských systémů, českého a polského. Teoretická část odborné publikace mapuje dosavadní analýzu předčasných ukončení studií žáků v ČR, kde podstatným problémem je předčasné ukončení studia na střední škole v oborech středního vzdělání s výučním listem kategorie E. Zde se vzdělávají převážně žáci s lehkým mentálním postižením. Podrobně se zabývá „kariérovým poradenstvím“ na školách a možnostmi edukace žáků s mentálním postižením (včetně rozdílného legislativního rámce) v České republice a v Polské republice.
    Na závěr je popsána historie a současnost měst Ostravy (ČR) a Wodzisław Śląski (PL), kde byl realizován autorem výzkum. Aplikační část odborné publikace komparuje skutečný počet žáků s lehkým mentálním postižením, kteří získají střední vzdělání s výučním listem (vyšší sekundární vzdělání) ve městě Ostrava a ve městě Wodzislawi Śląski. Porovnává také výběr učebních oborů žáků s lehkým mentálním postižením ve městě Ostrava (ČR) a ve městě Wodzisław Śląski (PL), vstupujících do 1. ročníků středního vzdělávání. Závěr knihy obsahuje i doporučení, prognózu a možnosti využití v obou zkoumaných městech. Publikace je pro čtenáře vhodně doplněna obrázky, prostorovými grafy i tabulkami.

Ukázka z knihy:

 

Můžete napsat: as@montanex.cz
nebo volat: 737 286 944

 

Související knihy

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem