Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

PETER HÄRTLING. AUSGEWÄHLTE WERKE. EINE ANALYSE.

Jana Hesová-Kühne
128 stran
Formát:A5
Jazyk:německy
Vazba:brožovaná
ISBN:9788086898568
Vydavatel:ALEŠ ČENĚK
Odešleme:ihned
Cena před slevou:126,60 Kč
Sleva:44%
Ušetříte:55,60 Kč
Cena s DPH 10%:71,-
skladem poslední 3 kusy Na dvou prózách současného spisovatele Petra Hartlinga lze doložit jak autor vypráví o životě. Oba texty Nachgetragene Liebe (Zazlívaná láska) a Waiblingers Augen (Waiblingerovy oči) stojí na předběžném konci dvou linií – jedné autobiografické a jedné biografické, které tvoří prozaistické dílo Petra Härtlinga.
N.L. je zpracování vzpomínek na dětství. Vpisováním minulosti do současnosti se text stává palimpsestem. Různé časové roviny vstupují do vzájemných vztahů a vyvolávají proces zazlívání lásky místo zazlívání viny.
Próza W.A. sahá do hlubší minulosti, do života švábského básníka a nevede ani dialog se současností. Skutečnost autora ustoupí do pozadí vyprávěné figury. Přesto je i zde, jak je nutno ukázat, vetkáno do historického „textu“ hodně z Härtlingovy představy o životě. Toto skriptum se zabývá autorem i textem, ale zohledňuje širší literárně vědné otázky. V první části interpretace jsou obě prózy analyzovány. Autorka nejprve krátkým exkursem promýšlí možnosti literárně vědní analýzy a formuluje svůj postup interpretace. V druhé části mají další otázky uvést analyzované texty do literárně vědní diskuse.

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem