Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

POTRAVINY - VÝUKOVÝ INTERAKTIVNÍ PROGRAM

PhDr. Petr Nejedlý
104 stran
Formát:145 x 205 mm
Jazyk:česky
Vazba:brožovaná
ISBN:9788072253272
Vydavatel:MONTANEX, a.s.
Odešleme:ihned
Cena s DPH 0%:140,-

Výukový interaktivní program je určen pro práci pedagogů a dětí v předškolních zařízeních, žákům a pedagogům na nižším stupni základních škol a pro práci ve speciálních školách a výchovných zařízeních.

   Pedagog seznámí žáky s celým obrázkovým souborem, vysvětlí vzájemné souvislosti a vztahy mezi činnostmi nebo produkty na obrázcích. Žáci získávají přehled o tom, jak potraviny, které každodenně potřebují vznikají, a také kolik lidské práce je potřeba k tomu, aby byly jednotlivé produkty vyrobeny. Současně tímto získávají představu o pracovních postupech při výrobě jednotlivých produktů.

   Součástí výukového programu je metodická příručka pro pedagogy, obsahující komentáře k jednotlivým obrázkům, pokyny a náměty jak postupovat při práci s výukovým programem. V úvodní části text uvádí rozdělení poživatin, potravin a pochutin podle původu, uvádí zásady správné výživy a jednotlivé látky, které jsou součástí potravin.

   Dále jsou v textu popsány vlastnosti, složení potravin z hlediska fyzioloie výživy a skupiny potravin, které se běžně vyskytují na domácím trhu. Závěr studijního textu se zabývá koloběhem vody, která je podstatou všeho živého.

 

Ovládání výukového programu "POTRAVINY"

   V levé části obrazovky se nachází menu, kde si můžete vybrat ze dvou režimů ovládání programu.

1.  Prezentace - v tomto režimu máte možnost prohlížet jednotlivé obrázky. Také můžete vybírat a zobrazovat jen kategorii obrázků, kterou si vyberete.(Např.: obilniny, ovoce, ryby aj.) K listování mezi obrázky stačí použít myš a tlačítka, která jsou umístěná uprostřed aplikace.

    Pokud si v textovém políčku nastavíte čas, po kterém se budou obrázky automaticky přepínat (čas je v sekundách) a zmáčknete tlačítko "Spustit prezentaci", obrázky se vám budou  automaticky přepínat. Uživatel má možnost kdykoli prezentaci zastavit a nechat obrázek na obrazovce libovolně dlouho. Kliknutí na obrázek domečku vás vrátí na začátek programu.

2.   Úkoly - v tomto režimu máte možnost provádět čtyři typy úloh, které jsou k dispozici, a to: Co zde patří, Co zde nepatří, Z čeho se co vyrábí a Jak se co vyrábí.

     Po výběru typu úloh se zobrazí v levém menu seznam úkolů a uživatel má možnost výběru některého úkolu. Po kliknutí se na ploše zobrazí skupina 5-6 obrázků. Kliknutí kurzorem na jednotlivé obrázky se pak uživatel dozví, zda obrázek do daného typu úkolů patří nebo né. (Myška potvrzuje kývnutím hlavy správnost odpovědi na danou otázku.)

 

Ukázka z programu:

    

   

     

    

Můžete napsat: as@montanex.cz
nebo volat: 737 286 944

Související knihy

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem