Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

DAŇOVÁ KONTROLA V ŠIRŠÍCH SOUVISLOSTECH

Tomáš Zatloukal
334 stran
Formát:145 x 227
Jazyk:Česky
Vazba:Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN:9788074003660
Vydavatel:C.H.BECK
Odešleme:do 4 pracovních dnů
Cena před slevou:730,10 Kč
Sleva:15%
Ušetříte:109,60 Kč
Cena s DPH 10%:620,50

Čtenáři se dostává do rukou druhé vydání této knihy, neboť dnem 1. ledna 2011 nabývá účinnosti zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád, který modifikuje procesní stránku daňové kontroly, což vyvolalo potřebu přepracování prvního vydání.

   Také již uplynuly dva roky, a tak je toto vydání ovlivněno nejen novým procesním zákonem, ale zejména rozsáhlejší autorovou praxí a vývojem v judikatuře soudů.

   Daňová kontrola se stává stále složitějším a sofistikovanějším procesem, a to jak pro daňový subjekt, tak i správce daně, a to zejména kladením stále vyšších požadavků na znalost jak procesních, tak i (a to zejména) hmotněprávních daňových předpisů včetně judikatury. Dále existuje stále větší snaha o efektivnější provádění daňové kontroly, které lze docílit správnými kontrolními postupy, technikami a metodami, jakož i vhodným použitím výpočetní techniky. Třetím znakem je důraz na klientský přístup, který je často deklarován ze strany ministerstva financí a ke kterému se hlásí i daňový řád. Cílem této publikace je tak i v jejím druhém vydání, podat ucelený pohled na institut daňové kontroly, a dostát tak vlastnímu názvu „Daňová kontrola v širších souvislostech“.

   S druhým vydáním byla kniha přepracována tak, aby zachytila nejen legislativní změnu a novou judikaturu, ale také výše zmíněný trend. Publikace obsahuje řadu citací judikatury Ústavního soudu a Nejvyššího správního soudu. Kniha je přehledně členěna do 11 kapitol, obsahuje věcný rejstřík, který pomáhá při vyhledávání jednotlivých hesel i pasáží.

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem