Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

Redistribuční dopady zdanění a důchodového systému a jejich reforem

Stanislav Klazar
132 stran
Formát:145 x 215
Jazyk:Česky
Vazba:Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN:9788073577025
Vydavatel:Wolters Kluwer
Odešleme:Ihned
Cena před slevou:220,- Kč
Sleva:13%
Ušetříte:28,60 Kč
Cena s DPH 10%:191,40
Kdo nejvíce platí daně? Kdo nejvíce čerpá veřejné statky z těchto daní financované? To je podle některých ekonomů i politiků ta nejzajímavější a do jisté míry i nejdůležitější otázka, na kterou by mělo odpovědět zkoumání veřejných financí jako celku. Od odpovědí na tyto otázky se odvíjí diskuse o schopnosti redistribuovat bohatstvím, zabezpečovat přiměřenou míru sociální solidarity a řešit tzv. tržní selhání.

Publikace na výše uvedené klíčové otázky hledá odpovědi. Zkoumá, které skupiny domácností platí konkrétní daně, jak moc to zatěžuje jejich rozpočty a jak čerpají státem financované veřejné statky. Věnuje se také dopadu stávajícího a reformovaného penzijního systému. Na unikátních datech simulujících celoživotní příjmy jedinců jsou modelovány celoživotně zaplacené částky pojistného a celoživotně obdržené důchody. Na charakteristických jedincích pak ukazuje, jak moc výhodný je pro ně tento systém z finančního hlediska a jaké změny je možné v budoucnu očekávat.

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem