Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

KAINOVA VÝCHOVA

Dan Kindlon, Michael Thompson
344 stran
Formát:145 x 210
Jazyk:Česky
Vazba:Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN:9788073873950
Vydavatel:Triton
Odešleme:Ihned
Cena před slevou:279,- Kč
Sleva:40%
Ušetříte:111,60 Kč
Cena s DPH 10%:167,40

Kniha se zabývá výchovou dospívajících chlapců. Autoři hned v úvodu upozorňují na rostoucí násilí v amerických školách a na skutečnost, že násilníky a vrahy jsou téměř výhradně chlapci. Kořeny problému vidí v chybné výchově, která vede k „emoční negramotnosti“ dospívajících chlapců a k jejich neschopnosti rozpoznat vlastní a cizí pocity a porozumět jim.

Autoři jsou renomovaní kliničtí psychologové, kteří léta úspěšně pracují s problematickými adolescenty. Jejich přístup je osobně upřímný a autentický, ale i rozumný a vyvážený. Na jedné straně upozorňují na nutnost správné citové výchovy a emoční gramotnosti, na druhé straně však zdůrazňují, že chlapci mají zůstat chlapci a je zapotřebí podporovat jejich přirozené vývojové potřeby.

Své zásady shrnují v závěru knihy do sedmi bodů: umožnit chlapcům vnitřní život, dopřát jim, aby prožívali celou škálu lidských emocí, a pomoci jim vytvořit si emoční slovník; přijmout skutečnost, že chlapci mají vyšší hladinu aktivity než dívky, a umožnit jim, aby ji bezpečně projevovali – fyzickým vybitím, soutěživostí, sportem; hovořit s chlapci jejich jazykem – zpříma a na rovinu; učit je emoční odvaze a empatii; využívat disciplínu k rozvoji charakteru a svědomí, nezneužívat ji k zbytečným trestům a samoúčelnému drilu; vytvářet model mužnosti, která se nestydí za projevy citů a emoční přimknutí; naučit chlapce, že existuje mnoho způsobů, jak být mužem.

Zařazeno do kategorií:
Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem